Plekken voor boosterprikken zonder afspraak alweer vol

LEIDEN (ANP) – De priklocaties van de GGD Hollands Midden zijn gesloten voor mensen die zonder afspraak een boosterprik willen komen halen, meldt de GGD op Twitter. Direct bij opening van de locatie in Leiden zaterdag om 09.00 uur stond er al een rij van omgerekend zes uur, vertelt een woordvoerster.

GGD Hollands Midden geeft sinds donderdag mensen die in 1961 of eerder zijn geboren een boosterprik zonder afspraak. Die mensen moeten hun laatste prik dan wel langer dan zes maanden geleden hebben gekregen.

 

De GGD heeft de actie opgezet omdat er meer vaccin en personeel beschikbaar is dan dat er afspraken voor een boosterprik worden gemaakt. De GGD Hollands Midden heeft drie priklocaties, naast Leiden staan die in Gouda en Alphen aan den Rijn. Op de priklocaties zijn twee rijen ingericht: een voor mensen met een prikafspraak en de ander voor de vrije inloop.

Verstopt verkeer

Het maken van een afspraak voor het zetten van de boosterprik gaat van oud naar jong. Momenteel worden via het RIVM mensen uit 1941 uitgenodigd.

Het werd zaterdagochtend zo druk op de drie priklocaties in de regio Hollands Midden dat het verkeer verstopt raakte. De parkeerplekken stonden op alle locaties helemaal vol en dat was niet de bedoeling. “Er komen bij de priklocaties ook nog mensen voor een eerste of tweede prik en er zitten testlocaties vlakbij”, legt de woordvoerster uit. De GGD heeft mensen ‘s ochtends dus al opgeroepen om niet meer te komen voor de vrije inloop.

Tijdelijke actie

Donderdag kregen 2000 mensen een boosterprik zonder afspraak in de regio Hollands Midden. Vrijdag ging het om meer dan 1700 mensen. Hoeveel mensen zaterdag een boosterprik zonder afspraak kregen, kon de woordvoerster nog niet zeggen.

GGD GHOR Nederland meldde vrijdag dat het prikken zonder afspraak in Hollands Midden een “tijdelijke actie” is. Het is de bedoeling dat binnenkort alle extra ruimte wordt volgeboekt met prikafspraken. Of andere regio’s in de tussentijd mensen zonder afspraak een oppepprik geven, is niet bekend. De landelijke regel blijft volgens de GGD-koepel onveranderd. “Van oud naar jong en op basis van uitnodiging”.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x