Belgische media: beperkte toegang tot binnenevenementen

Evenementen in België die binnen worden gehouden met meer dan tweehonderd personen zijn vanwege corona voorlopig niet meer toegestaan, melden verscheidene Belgische media. Het Overlegcomité van de zes Belgische regeringen zou daarover een akkoord hebben bereikt, melden onder meer VRT Nieuws en de Vlaamse krant De Standaard. Ook zou zijn besloten de sluitingstijd van 23.00 uur voor de horeca te handhaven, en niet met drie uur te vervroegen zoals experts hadden gevraagd vanwege de opgelopen coronacijfers in het land.

Wanneer de maatregel van kracht wordt is nog niet bekend. Onduidelijk is eveneens welke grote evenementen door het besluit worden geraakt. In Sportpaleis Antwerpen staat bijvoorbeeld de Rewind Party van Studio 100 op de agenda voor vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. Het zou de eerste keer zijn dat meidengroep K3 in nieuwe samenstelling optreedt. K3 is ook in Nederland populair.

Musea zouden mogen openblijven, evenals bioscopen met een limiet van tweehonderd mensen per zaal.

0 0 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x